Brunch på Karamellan i Drottningholm

Idag hade vi bestämt att vi skulle åka på en utflykt till Drottningholms slott. Jag hade aldrig varit där förut och enligt väderleksrapporten skulle det bli 18 grader och sol. Vi åkte ut så fort vi vaknat, eller i alla fall nästan. Det var verkligen vackert väder där ute idag, solen värmde riktigt härligt och löven på träden som precis har börjat skifta i höstnyanser vajade lagom mycket på trädens grenar. Slottet är också fantastiskt fint placerat där vid vattnet och med långa alléer inramade med ansade träd. Mycket prydligt och den promenaden vi fick i parken kring slottet var mäkta härlig. Det jag vill dela med mig av allra mest dock… Det var brunchen/lunchen vi åt efter promenaden. Bredvid slottet ligger ett litet cafe. Drottningholms slottscafé Karamellan heter det. Tydligen serverar de brunch på helger. Fantastiskt tänkte vi och fantastiskt var det. Brunchmenyn hade inte överdrivet många rätter men det fanns något för alla. Jag beställde in eggs benedict. Deras variant hade pankofriterade ägg och en siracha-hollandaise vilket föll mig i smaken. Till detta drack jag en ”gul” smoothie, alltså en smoothie med mango, passionsfrukt och ananas. Äggen var perfekta, när man skar i dem rann gulan ut sådär härligt över brödet och den varma gulan plus den här kryddiga hollandaisen var rena drömmen att få in i munnen. Brödet var rostat och hade en skiva rökt skinka som de stekt som hastigast på sig, uppepå denna låg två sådana pankofriterade ägg och sedan hade de toppat av hela härligheten med den kryddiga såsen och babyspenat. Det var verkligen en mättande anrättning och den räckte långt och väl som brunch/lunch, även om jag egentligen hade velat äta pannkakor också, men man kan ju som inte äta hur mycket som helst. för att avsluta en trevlig stund drack vi såklart kaffe och även här var de bra. Jag gillar verkligen en god latte. För mig är en god latte en latte med fluffigt skum som inte försvinner. Skrämmande ofta får man in en latte och efter två minuter är skummet borta. Det gillar jag inte. Här var det generöst med skum och skummet försvann inte! Hallelujah. Summa summarum: Ett mycket trevligt ställe för en helglunch/brunch. Skulle definitivt åka hit igen och det var extra trevligt att det fanns lite av varje kategori på menyn. Alla i sällskapet hittade något de var nöjda med. KUL!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>