Karateträning

Ironin i att jag rehabbat och tränat annat och dragit mig för att gå till karaten och när jag väl går dit är det a: askul och inte smärtsamt, b:sista träningen jag hinner med innan det är sommar.

Idag ville jag gå till karaten. Jag ville dit. Jag ville träna. Så jag gick dit och jag tränade. 2 timmar. 120 minuter, jobbigt och kul men utan ont. Helt fantastiskt tänker jag, precis så som det brukade vara innan jag fick ryggskott i februari förra året. I efterhand kan jag verkligen önska att jag skulle ha rehabbat på riktigt redan när jag fick ryggskottet istället för att genomföra shodangradering och SM. Men det är lätt att vara efterklok. Jag vill tro att min långa smärtperiod skulle varit kortare om jag tagit hand om mig själv redan från början istället för att låta det gå ända fram till maj innan jag taggade ner karaten. Men det är ingen mening att älta detta. Det blir inte annorlunda, och i ärlighetens namn har jag lärt mig massor av att gymma strukturerat i snart ett år.

Dagens träning bestod av mycket grundtekniker med fokus på höfterna. Övergångar mellan senkutsu-dachi, kiba.dachi och kokotsu-dachi samt gohun-kumite med tre zuki per steg. Därefter var det kata-nötning. Vi nötte kanku-dai som är en FANTASTISK kata på många sätt. Dels passar den mig, dels är den fin och dels är den så brutalt jobbig. Det är värre än alla intervallpass jag vet. Med den avancerade gruppen körde vi ett pass med nästan uteslutande sparkar. Sparkar och lite kata. Vi gick snabbt igenom katorna en behöver kunna fört att gå upp på nidan (svart bälte nummer två). Det är: Jion, Enpi, Bassai-dai, Kanku-dai, Hangetsu, Tekki-nidan, Förutom alla Heian och Jonru det vill säga.

Nog om det nu. Jag är så trött att jag snart trillar av pinn. Vi hörs, och take care

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>