Transplantationskirurgen

I måndags började min 3 veckor långa ”långplacering”. Det är på någon av de kirurgiska avdelningarna som finns på Huddinge Sjukhus. Jag har haft sådan tur med lottningen att jag hamnat på transplantationskirurgen! De är jättemåna om att vi ska lära oss bra saker och man får verkligen vara med och GÖRA. Jag har fått assistera på många operationer i veckan, däribland en njurtransplantation, vilket var brutalt häftigt. Mäkta glad att det är två veckor kvar! Nästa vecka är dessutom den vecka då Huddinge ansvarar för alla ”uttag”. Det vill säga, det är vi som åker iväg och hämtar organ som blir tillgängliga. Vi studenter på transplant har fått anmäla intresse och blir det ett uttag ringer de oss och vi får följa med. Hoppas hoppas hoppas på ett uttag till veckan! vore väl en perfekt grej att inleda sin måndag med.

Annars då, ja jo, jag behöver öva på att sy, vilket vi gör hela tiden på skolan. Jag fick skära och bränna och sy ihop mitt första sår i veckan – Kul. Stiftade ihop en buk igår – Kul. Sammantaget: jag gillar detta.

Sedan ska jag kanske nämna detta också. Det här med tarmar. Jag har gått runt och hävdat att jag tycker tarmar är äckliga. Att jag INTE vill ha något med dem att göra. Men igår. Då öppnade vi en buk, akut. Klockan var ca 20.09 och tarmarna i buken var ju alldeles rosa. Fina! Jättefina. Inte ett dugg äckliga. VAD HÄNDER LIKSOM…NÄ JAG VET INTE. HÅLLER KANSKE PÅ ATT BLI KNÄPP!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>